Invazia lansată de către preşedintele rus Vladimir Putin în Ucraina este ”o cruciadă împotriva a ceea ce Putin numeşte Occidentul colectiv”, a declarat joi cancelarul german Olaf Scholz, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În tot acest timp, Vladimir Putin şi împuterniciţii săi au clarificat un lucru: acest război nu este doar despre Ucraina, ci ei consideră războiul împotriva Ucrainei ca parte a unei cruciade mai mari. O cruciadă împotriva democraţiei liberale, o cruciadă împotriva regulilor bazate pe ordinea liberală, o cruciadă împotriva libertăţii şi progresului. O cruciadă împotriva modului nostru de viaţă, o cruciadă împotriva a ceea ce Putin numeşte Occidentul colectiv”, a spus Scholz într-un discurs virtual preînregistrat la Summitul pentru guvernanţă progresivă.

Scholz a adăugat că Germania va sprijini Ucraina financiar, economc, militar şi din punct de vedere umanitar.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
El a precizat că ajutorul include armament greu, sistemul modern de apărare aeriană şi tancurile şi a subliniat că ajutorul va continua ”atât timp cât este nevoie”.

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a declarat miercuri că este convins că încercarea lui Putin de a destabiliza ordinea economică a Europei va eşua.

”Putin va eşua în încercarea sa de a destabiliza ordinea economică esenţială, în acelaşi mod în care va eşua pe câmpul de luptă din Ucraina”, a spus Habeck, într-o conferinţă de presă la Berlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.