Războiul din Ucraina, cumulat cu sancţiunile împotriva Rusiei, reprezintă o ameninţare pentru economia germană, a declarat cancelarul german, Olaf Scholz, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă comună cu regele iordanian, Abdullah al II-lea, la Berlin, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie să înţelegem foarte bine că acest război din Ucraina aduce şi provocări pentru noi în ceea ce priveşte consecinţele economice ale sancţiunilor”, a spus Scholz.

”Unele ţări îşi exprimă îngrijorarea cu privire la securitatea alimentară din cauza deficitului livrărilor din Rusia şi Ucraina”, a spus Scholz.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Trebuie să ne asigurăm că economia noastră trece cu bine de aceste vremuri dificile”, a adăugat el.

Scholz şi regele Abdullah au condamnat războiul din Ucraina şi au cerut preşedintelui rus, Vladimir Putin, ”să oprească imediat toate operaţiunile de luptă şi să-şi retragă trupele de invazie”. Scholz a reiterat disponibilitatea sa pentru discuţii pentru a pune capăt războiului.

”O recesiune devine din ce în ce mai probabilă... Războiul din Ucraina şi sancţiunile împotriva Rusiei afectează semnificativ perspectivele economice ale Germaniei”, se arată în comunicatul institutului de cercetare economică europeană ZEW (Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung), publicat marţi.

Germania are cea mai mare economie din Europa.

Institutul a marcat ”cea mai mare scădere a perspectivelor economice” pentru Germania. ZEW a început să monitorizeze dezvoltarea economică a Germaniei în decembrie 1991.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.