Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a cerut Coreei de Nord să nu mai testeze rachete balistice. Scholz a vizitat, duminică, frontiera fortificată dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud, înaintea unei întâlniri la Seul cu preşedintele sud-coreean Yook Suk Yeol, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scholz, care a ajuns în Coreea de Sud după ce a participat la summitul G7, la Hiroshima (Japonia), a calificat testele făcute de nord-coreeni drept un semn că situaţia în zonă este încă periculoasă.

“Este o amenintare la adresa păcii şi a securităţii în această regiune”, a spus Olaf Scholz la o bază militară, după ce a vizitat Zona Demilitarizată cate separă cele două Corei.

Istoria Germaniei ca naţiune divizată a trecut, a spus el, adăugând că diviziunea persistă în peninsula coreeană.

Yoon şi Scholz s-au întâlnit ulterior la Seul, unde liderul sud-coreean a spus că respectul pentru libertate ca valoare universală este vital în faţa autoritarismului care pune la încercare democraţia, a lanţurilor globale de aprovizionare instabile şi războiului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.