Directorul unui centru cultural rusesc din Republica Centrafricană, Dmitri Siti, a fost rănit ”grav”, vineri, într-un atac cu un colet-capcană, la Bangui, anunţă Ambasada Rusiei în această ţară aflată în centrul unei strategii de influenţare a Moscovei în Africa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Şeful Casei Ruse (un centru cultural) a primit vineri un colet anonim, l-a deschis şi a avut loc o explozie”, anunţă serviciul de presă al ambasadei ruse, citat de agenţia oficială rusă de presă Tass.

Oficialul rus, Dmitri Siti, a fost spitalizat cu ”răni grave”, precizează serviciul.

Şeful grupului paramilitar rus Wagner, Evgheni Prigojin, acuză Franţa de acest atac, în contextul în care Republica Centrafricană primeşte combatanţi din cadrul Wagner.

”M-am adresat Ministerului rus de Externe pentru ca să lanseze o procedură în vederea declarării Franţei drept stat susţinător al terorismului”, anunţă Prigojin, citatde serviciul său de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.