Un oficial american în domeniul apărării a declarat luni că ruşii nu au obţinut ”o superioritate aeriană în toată Ucraina”, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Încă afirmăm că spaţiul aerian este contestat, că ruşii nu au obţinut o superioritate aeriană în toată Ucraina”, a spus oficialul.

Pentru că spaţiul aerian este ”dinamic”, există ”momente şi zone” în care Rusia sau Ucraina ”au mai multă dominaţie”, a adăugat oficialul.

”Ruşii cu siguranţă au, deşi nu au atins superioritatea aeriană, cu siguranţă au mai multe capacităţi la dispoziţie şi zboară de mai multe ori pe zi decât ucrainenii”, a adăugat oficialul.

Planul aerian ucrainean se schimbă în fiecare zi, a spus oficialul.

”Nu pot să vorbesc despre planul aerian al ucrainenilor, se schimbă în fiecare zi, considerăm că ei au o precauţie adecvată faţă de mijloacele lor aeriene, faţă de cum le folosesc şi pentru ce le folosesc”, a spus oficialul.

Preşedintele rus Vladimir Putin are ”100% din forţele sale adunate în interiorul Ucrainei”, a spus oficialul.

”A mutat totul”, a adăugat acesta.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut în repetate rânduri stabilirea unei interdicţii de zbor în Ucraina, în timp ce Rusia continuă atacurile în toată ţara.

SUA şi NATO s-au opus creării unei zone de excludere a zborurilor în Ucraina, avertizând că o astfel de măsură ar putea duce la ”un război deschis în Europa”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.