Preşedintele american Barack Obama a declarat în noaptea de joi spre vineri, la sosirea la Varşovia, că toţi americanii ar trebui să fie îngrijoraţi în legătură cu numărul tot mai mare al persoanelor de culoare împuşcate de poliţia din SUA, după ce doi bărbaţi afro-americani au fost ucişi în ultimele zile în Minnesota şi Louisiana, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu este numai o problemă a celor de culoare. Nu este doar o problemă a hispanicilor. Este o problemă americană, de care ar trebui să ne pese tuturor”, a spus el.

“Toţi oamenii cu o gândire corectă ar trebui să fie îngrijoraţi”; a subliniat liderul de la Casa Albă.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Subliniind că statisticile arată că cetăţenii americani de culoare sunt expuşi la un risc mai mare de a fi împuşcaţi de poliţie decât cei albi, Obama le-a cerut forţelor de ordine să elimine prejudiciile.

“Atunci când se produc astfel de incidente, o mare parte dintre concentăţenii noştri simt că, din cauza culorii pielii lor, nu sunt trataţi în mod egal (…). Iar acest lucru doare”, a atras atenţia Obama.

Mii de oameni au protestat în noaptea de joi spre vineri în mai multe oraşe din Statele Unite, după ce poliţia a împuşcat recent doi bărbaţi de culoare. În Dallas, cel puţin doi ofiţeri de poliţia au fost răniţi într-un atac armat în timpul manifestaţiei.

Miercuri, un ofiţer din Minnesota l-a ucis pe Philando Castile, care se afla în maşină cu iubita sa şi copilul acesteia, într-o suburbie din St Paul. După ce ofiţerul a deschis focul, femeia din vehicul a început să filmeze şi să transmită imaginile live pe Facebook.

Cu o zi mai devreme, Alton Sterling a fost împuşcat la Baton Rouge, în Louisiana, după ce a fost culcat la pământ de doi ofiţeri albi.

Aceste două incidente sunt cele mai recente dintr-un şir lung de ucideri ale unor bărbaţi de culoare de către poliţie, ce au generat o dezbatere la nivel naţional privind folosirea forţei letale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.