Fostul preşedinte democrat Barack Obama şi candidatul democrat în alegerile prezidenţiale din noiembrie Joe Biden critică, într-0 întâlnire înregistrată, modul în care preşedintele american Donald Trump gestionează pandemia covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duoul Obama-Biden şi-a afişat cmereu complicitatea, la cel mai înalt nivel al statului american, în timpul preşedinţiei Obama, inclusiv când fostul preşedinte i-a acordat vicepreşedintelui său ”Medal of Freedom”, cea mai înaltă distincţie civilă americană, care l-a făcut să izbucnească în lacrimi pe prietenul său Joe.

Odată cu apropierea alegerilor, Obama, popular în continuare, îl susţne pe Biden într-o lungă întâlnire, a cărei înregistrare a fost difuzată joi.

”Îşi poţi imagina, când eşti preşedinte, să te ridici şi să spui: «asta nu e responsabilitatea mea. Eu nu-mi asum niciuna dintre responsabilităţi”. Literalmente, în sensul propriu?”, îl întreabă Joe Biden pe Barack Obama, referindu-se la decizia lui Trump de a lăsa statele să gestioneze singure criza noului coronavirus, care afectează dur Statele Unite, într-o scurtă înregistrare video difuzată pe reţele de socializare.

”Aceste cuvinte nu au ieşit din gura mea când avem responsabilităţi”, îi răspunde Obama.

Aşezaţi faţă în faţă, purtând cămăşi albastre, fostul preşedinte şi candidatul discută, pe un ton grav, despre starea uniunii.

Ei nu uită să-l atace, în trecere, pe actualul comandant suprem, care se face vinovat, în ochii lor, de faptul că nu a înţeles amploarea crizei şi că a refuzat să acţioneze în consecinţă.

În Statele Unite, o polemică este în toi după ce s-au înregistrat 1.000 de morţi din cauza covid-19 într-o singură zi.

Mai multe state, care au ales să iasă din izolare foarte repede, alimentează un nou val de contaminări.

Actualul locatar al Casei Albe face figură de disidenţă, inclusiv în tabăra republicană.

The Lincoln Project - o mică mişcare conservatoare - îndeamnă în mod explicit la ”înfrângerea lui Trump şi a trumpismului la urnă”.

Într-o schimbare de strategie, Donald Trump a apărut recent purtând mască pentru prima oară, după ce a refuzat să poarte o mască de protecţie pentru a da exemplu şi împotriva recomandărilor propriilor sale autorităţi sanitare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.