Foştii preşedinţi americani Barack Obama, George W. Bush şi Bill Clinton se declară pregătiţi să se vaccineze în mod public împotriva covid-19, cu scopul de a-şiîncuraja concetăţenii să se vaccineze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Barack Obama, în vârstă de 59 de ani, a subliniat că are ”întru totul încredere” în autorităţile sanitare ale ţării, între care imunologul Anthony Fauci, o personalitate ştiinţifică foarte respectată în Statele Unite.

”Dacă Anthony Fauci îmi spune că acest vaccin este sigur şi poate proteja de covid-19, nu voi ezita să mă injectez”, a declarat el într-un interviu acordat postului de radio SiriusXM, din care au fost postate fragmente miercuri pe YouTube.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

”Promit că, atunci când va fi disponibil persoanelor mai puţin vulnerabile, mă voi vaccina. Aş putea să o fac la televiziune sau în aşa fel încât să se filmeze, pentru ca oamenii să poată vedea că am încredere în ştiinţă”, a spus el.

Un reprezentant al lui George W. Bush a declarat ulterior la CNN că fostul preşedinte republican, în vârstă de 74 de ani, este de asemenea dispus să promoveze vaccinuri împotriva covic-19.

”Vaccinurile trebuie, într-o primă fază, să fie considerate sigure şi să fie administrate populaţiiilor prioritare”, a declarat Freddy Ford.

”Preşedintele Bush îşi va aştepta, apoi, rândul şi se va vaccina bucuros în faţa camerelor de luat imagini”, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al lui Bill Clinton, Angel Urena, a anunţat tot la CNN că fostul preşedinte democrat, în vârstă de 74 de ani, se va vaccina în mod public ”dacă acest lucru îi poate îndemna pe americani să facă la fel”.

Cotidianul The Washington Post (WP) îi îndeamnă joi, într-un editorial, pe preşedintele ales Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, şi pe vicepreşedinta sa Kamala Harris, în vârstă de 56 de ani, să se vaccineze în direct, la televiziune, pentru a-i convinge pe sceptici - numeroşi în Statele Unite, în contextul dezvoltării rapide a unor vaccinuri împotriva covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.