O tânără de otigine spaniolă, Ana Baneira, în vârstă de 24 de ani, deţinută în Iran de la sfârşitul anului trecut din motive neclare, a fost eliberată sâmbătă, anunţă duminică ministrul spaniol de Externe Jose Manuel Albares, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ea a fost eliberată ieri (sâmbătă), dar nu am vrut să anunţăm public acest lucru înainte ca avionul să decoleze din Iran”, declară presei Jose Manuel Albares.

”Am putut să vorbesc cu ea (...). Ea este bine”, adaugă şeful diplomaţiei spaniole, precizând că tânăra se întoarce de la Teheran în regiunea natală, Galicia, în nord-vestul Spaniei, prin Dubai şi Geneva.

Surse diplomatice spaniole anunţau în noiembrie arestarea unui cetăţean spaniol, fără să facă alte precizări.

ONG-ul Human Rights Activists News Agency (HRANA) anunţa atunci că era vorba despre această femeie, în vârstă de 24 de ani, şi că a fost arestată ”în urmă cu câteva zile”.

Circumstanţele arestării tinerei nu au fost confirmate niciodată în mod oficial, însă aceasta a avut loc în timp ce Iranul era zguduit de contesrae, după moartea la 16 septembrie a lui Mahsa Amini.

Alt spaniol, Santiago Sanchez Cogedor, este deţinut în Iran din octombrie.

Un fan al fotbalului, el a pornit pe jos către Qatar, pentru a asista la Cupa Lumii la Fotbal şi a fost arestat imediat ce a intrat în Iran.

”Azi este o zi fericită, dar fericirea va fi deplină atunci când Santiago va fi şi el eliberat”, a subliniat ministrul spaniol de Externe.

”Nu voi înceta să insist (pe lângă Teheran) şi să fac demersuri, până când Santiago va fi eliberat. Este o arestare care nu are la bază niciun fundament”, insistă Jose Manuel Albares.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.