Autorităţile oraşului Ciudad Juárez, situat în nordul Mexicului, la frontiera cu Statele Unite, au desfiinţat o tabără de migranţi instalată în faţa primăriei, iar aproximativ 50 dintre aceştia refuzau să plece de la faţa locului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Funcţionari din cadrul Protecţiei Civile au intervenit în tabără, în care se aflau în majoritate venezueleni, pentru a-i transfera pe migranţi către alt loc, furnizat de premărie, dotat cu apă, duşuri şi electricitate, a constatat un jurnalist AFP.

Aproximativ 120 de migranţi au acceptat să se mute, însă aproximativ 50 au refuzat să plece din corturile confecţionate din plastic şi carton.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Aproximativ 50 de poliţişti au venit să demonteze adăposturile, dar s-au lovit de rezistenţa migranţilor, care i-au insultat, după care o parte dintre ei s-a resemnat şi s-a mutat în noua instalaţie, iar alţii au plecat în căutarea altui loc în care să petreacă noaptea.

Migranţii nu au încredere în autorităţile din Ciudad Juárez, după arestarea a câtorva zeci în martie.

În noaptea de 27 spre 28 martie, 40 de migranţi au murit într-un incendiu, într-un centru de detenţie, majoritatea asfixiaţi.

Mii de migranţi, potrivit unor estimări, se află în prezent în localităţi mexicane de la frontiera cu Statele Unite, în care speră să ceară azil.

Sosirea unor străini fără documente - majoritatea venezueleni - a crescut în ultimele luni, înainte de exprirarea unei măsuri adoptate în timpul pandemiei covid-19 de către Statele Unite cu scopul de ”închide” ţata, ”Titlul 42”.

Această măsură - implementată în 2020 în lupta împotriva covid-19 - a fost înlocuită la 11 mai cu un nou sistem, care restrânge dreptul la azil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.