O reţea care a permis crearea între 5.000 ş 10.000 de certificare sanitare false pentru un beneficiu de ordinul a 2 milioane de euro a fost în parte destructurată la începutul lui decembrie, după fapte constatate la Metz, scrie AFP, citând o sursă apropiată dosarului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un cuplu a fost plasat în arest la începutul lunii decembrie, a precizat această sursă. Ancheta, condusă de Parchetul din Paris, continuă în special pentru a indentifica alţi participanţi la reţea. 

Potrivit primelor elemente din anchetă, falsificatorii au recuperat elementele de identificare ale farmaciştilor de pe site-ul Ordinului Naţional al Farmaciştilor. Ei generau certificate sanitare în numele acestor profesionişti din sănătate, între 5.000 şi 10.000, pentru un beneficiu estimat la 2 milioane de euro, potrivit sursei. 

Joi, ministrul de Interne Gérald Darmanin a anunţat deschiderea a 400 de anchete pentru a desfiinţa reţele de falsificare de certificate sanitare şi arestarea a o sută de persoane. Aceste arestări i-au vizat atât pe utilizatori, cât şi pe traficanţi. Potrivit ministerului, în Franţa circulă 110.000 de certificate sanitare false de la impunerea acestei măsuri în vară. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.