O reţea care a permis crearea între 5.000 ş 10.000 de certificare sanitare false pentru un beneficiu de ordinul a 2 milioane de euro a fost în parte destructurată la începutul lui decembrie, după fapte constatate la Metz, scrie AFP, citând o sursă apropiată dosarului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un cuplu a fost plasat în arest la începutul lunii decembrie, a precizat această sursă. Ancheta, condusă de Parchetul din Paris, continuă în special pentru a indentifica alţi participanţi la reţea. 

Potrivit primelor elemente din anchetă, falsificatorii au recuperat elementele de identificare ale farmaciştilor de pe site-ul Ordinului Naţional al Farmaciştilor. Ei generau certificate sanitare în numele acestor profesionişti din sănătate, între 5.000 şi 10.000, pentru un beneficiu estimat la 2 milioane de euro, potrivit sursei. 

Joi, ministrul de Interne Gérald Darmanin a anunţat deschiderea a 400 de anchete pentru a desfiinţa reţele de falsificare de certificate sanitare şi arestarea a o sută de persoane. Aceste arestări i-au vizat atât pe utilizatori, cât şi pe traficanţi. Potrivit ministerului, în Franţa circulă 110.000 de certificate sanitare false de la impunerea acestei măsuri în vară. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.