O primă navă comercială încărcată cu metal a plecat din portul ucrainan Mariupol, cucerit de către forţele ruse, către Rostov-pe-Don, în Rusia, anunţă marţi liderul separatist prorus Denis Puşilin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Azi (marţi), 2.500 de tone de suluri de tablă laminată au plecat din portul Mariupol, Nava se îndreaptă către Rostov”, anunţă într-o postare pe Telegram liderul separatst prorus al Doneţkului.

”Acest nod de transport este foarte important pentru Donbas”, subliniază Puşilin, care adaugă că ”este un port foarte important la Marea Azov în care se pot transborda tot felul mărfuri, inclusiv iarna”.

Denis Puşilin anunţă că o parte a navelor din portul Mariupol trece în flota comercială a ”republicii populare” de la Doneţk (DNR).

”O parte a vapoarelor va trece sub jurisdicţia DNR”, anunţă el, citat de agenţii ruse de presă, care precizează că navele vor di ”rebotezate”.

Portul Mariupol, la Marea Azov, care comunică cu Marea Neagră, era, înainte de invazia Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie, al doilea cel mai important port civil din Ucraina, după portul Odesa.

El permitea exportul în masă al uriaşei producţii ucrainene de cereale, blocată în ţară don cauza războiului rus, osituaţie care alimentează temeri cu privire la o criză alimentară mondială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.