O plimbare cu bicicleta a premierului britanic Boris Johnson într-un parc - situat la aproximativ 11 kilometri distanţă de reşedinţa sa oficială - nu este ilegală, în pofida carantinei impuse în Regatul Unit cu scopul de a opri o răspândire a noului coronavirus, apreciază şefa poliţiei londoneze Cressida Dick, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ceea ce pot să spun este că nu încalcă legea”, a declarat ea la BBC.

Şeful Guvernului conservator este criticat dur din cauza acestei plimbări cu bicicleta în Parcul Olimpic, în estul Londrei, în contextul în care măsuri de izolare impun practicarea sportului numai în ”perimetrul local”

Cressida Dick consideră că o definire clară a ”perimetrului local” ar fi utilă.

”Tot ceea ce oferă mai multă claritate conducătorilor şi publicului în general este un lucru bun”, a subliniat ea.

Ministrul britanic al Poliţiei Kit Malthouse a apreciat, la rândul său, că se pot face deplasări locale cu bicicleta în timpul carantinei.

Întrebat la Sky News dacă se pot efectua şi plimbări mai lungi cu bicileta, Kit Malthouse a răspuns că ”da. Iar asta le cerem oamenilor să facă, iar când fac exerciţii (fizice) să rămână în perimetrul local. «Local» este în mod evident interpretabil, însă oamenii ştiu  în general ce înseamnă local”.

”Dacă (...) faceţi într-adevăr exerciţii fizice şi nu ieşiţi în alte scopuri sociale, atunci pare perfect rezonabil”, a adăugat el.

Cotidianul londonez Evening Standard a dezvăluit că Boris Johnson a fost văzut duminică în Parcul Olimpic din Londra.

O a treia izolare naţională a intrat în vigoare la 5 decembrie în Marea Britanie, în urma descopririi unei noi variante a noului coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.