Liderul Republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, anunţă joi, la trei săptămâni de lansarea invaziei ruse în Ucraina, că ”o mie” de voluntari ceceni sunt pe drum pentru a lupta în Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kadîrov anunţă în această postare pe Telegram că unul dintre apropiaţii săi, Apti Alaudinov, ”se află în fruntea a o mie de voluntari din Republica cecenă”, care sunt ”în drum pentru a participa la operaţiunea specială de denazificare şi demilitarizare a Ucrainei”.

Liderul cecen, care îşi conduce republica din caucaz cu o mână de fier, anunţa luni că se afla în Ucraina, alături de forţele Moscovei, pe un aerodrom cucerit de acestea, în apropiere de Kiev.

Această informaţie nu a putut să fie verificată în mod independent şi a fost pusă la îndoială de către oficiali ucrainene.

Ramzan Kadîrov, criticat de către organizaţii nonguvernamentale (ONG) internaţionale din cauza unor încălcări grave ale drepturilor omului în Cecenia, este unul dintre oamenii loiali ai lui Vladimir Putin şi dispune de o miliţie aflată la ordinele sale.

La începutul ofensivei ruse în Ucraina, imagini au circulat pe reţele de socializare, realizate într-o piaţă din Groznîi, capitala Ceceniei, plină cu militari care susţineau că sunt pregătiţi să plece în Ucraina în orice moment.

Forţele aflate sub controlul lui Ramzan Kadîrov sunt acuzate de numeroase atrocităţi în Cecenia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.