Aproximativ 1.000 de persoane, potrivit poliţiei, au manifestat într-un parc public din Liège, în estul Belgiei, în semn de protest faţă de restricţiile impuse în lupta împotriva covid-19 şi maiales împotriva purtării măştii de protecţie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestaţia, organizată duminică la apelul mai multor colective cetăţeneşti, s-a transformat într-o mare petrecere cu dans, în jurul unui sistem de sonorizare instaşat pe u mică tribună, cu un DJ, a constatat un jurnalist AFP-TV.

Numeroşi manifestanţi nu purtau mască şi au dansat înlănţuiţi şi formând un şir.

”Înţeleg că unora le este frică”, dar ”psihologic vorbind este mult mai urgent să ne aflăm aici decât acasă, închişi”, a declarat Valène Mewissen, o studentă care a particpat la manifestaţie.

Ea a dat asigurări că mai multe adunări ale unor tineri care au avut loc recent în Parcul La Boverie, frecventat de către studenţi din Liège, ”au arătat că nu au crescut aceste cazuri aici”, în acest oraş important wallon.

”Eu sunt antimască (...). Trebuie să fim liberi”, declară, la rândul său Muriel Deroy.

La această adunare, mulţimea a crescut treptat, profitând de o vreme frumoasă, de la 500 la prânz ”şi a atins o mie de persoane seara”, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

Belgia a intrat sâmbătă într-o nouă fază de restricţii, mai dure, care prevăd, în următoarea lună, un acces în magazine considerate neesenţiale numai în baza unei programări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.