Aproximativ 1.000 de persoane au defilat în weekend la Moscova, la o adunare pe care o opozantă a Kremlinului a vrut să o transforme, fără succes, în manifestaţie împotriva reaşezării profunde a instituţiilor ruse lansată miercuri de preşedintele rus Vladimir Putin, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iulia Galiamina, o consilieră municipală din capitala rusă, a îndemnat populaţia să iasă în stradă duminică pentru a se opune reformei constituţionale pe care o vrea Putin.

Ea voia să profite de o manifestaţie autorizată de către autorităţi, prevăzută înaintea marcării asasinării jurnalistei Anastasia Baburova şi avocatului Stanislas Markelov în urmă cu 11 ani, însă apelul său a rămas în mare parte fără răspuns.

Participarea a fost foarte slabă, departe de manifestaţiile organizate de opoziţie în vară, la care au participat aproximativ 60.000 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.