O fotografie în care un tată îşi ţine de mână fiica prinsă sub dărâmături - în urma cutremurului din Turcia şi Siria, în noaptea de 5 spre 6 februarie - realizată de fotograful AFP Adem Altan a devenit virală pe internet, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La o zi după dezastru, nicio echipă de salvare nu venise la faţa locului, iar locuitori au încercat să dea la parte dărâmăturile pentru a-şi salva rudele.

Fotograful se uita printre dărâmături când a văzut un bărbat aşezat, purtând o hană portocalie, ciudat de imobil, în mijlocul unor locuitori care căutau în ruine, insensibil la ploaie şi frig.

”FOTOGRAFIAZĂ-MI COPILUL”

Apropiindu-se, fotograful AFP şi-a dat seama că bărbatul, care se afla la 60 de metri de el, ţinea o mână mică în mâna sa.

El a început să ”fotografieze” scena.

În aşteptarea salvatorilor, tatăl stătea cu spatele lipit de dărâmăturile sub care se afla fiica sa şi continua să o ţină de mână, hotărât să nu o părăsească.

Numele său este Mesut Hancer, iar al fiicei sale, îngropată alături de el, ”Irmak”, i-a spus el fotografului.

În timp ce-l fotografia pe Mesut Hancer şi mâna lui Irmak, bărbatul îl urmărea cu privirea.

Adem Altan a povestit AFP că bărbatul, tulburat, i-a şoptit cu o voce spartă ”fotografiază-mi copilul”.

Pentru a-i arăta fotografului locul în care zăcea fiica sa, el a dat drumul mâinii pentru un moment, iar apoi a prins-o repede din nou.

”Am fost foarte emoţionat în acel moment. Aveam lacrimi în ochi. Îmi spuneam neîncetat «Doamne, este o durere de nesuportat»”, povesteşte Adem Altan, ”vorbeşte cu greutate, cu vocea foarte scăzută. Era greu să-i pun alte întrebări, în timp ce locuitori, în jur, le cereau oamenilor să tacă, pentru a putea auzi voci ale unor eventuali supravieţuitori blocaţi sub dărâmături”.

Fotograful a publicat fotografia joi, pe contul său pe Instagram, cu comentariul ”Durere incredibilă... El n-a dat drumul deloc mâinii fiicei sale, Irmak, moartă în cutremur”.

După difuzarea fotografiilor, Adem Altan a primit mii de mesaje de la navigatori pe Internet care-şi exprimau solidaritatea şi emoţia faţă de durerea acestui tată.

”ÎNTIPĂRITĂ ÎN MINTE”

”Cred că este o fotografie care va rămâne întimpărită în minte. Mulţi mi-au spus că nu vor uita niciodată această imagine”, declară fotograful.

Din această fotografie se degajă nu numai durerea imensă a acestui tată îndoliat, dar şi uimirea care pare să-l imobilizeze.

Pentru presa din întreaga lume, Mesut Hancer, rezistent şi tăcut după dramă, simbolizează, în zilele de după acest cutremur puternic, demnitatea în timpul încercării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.