O femeie se afla între militarii americani victime ale atentatului sinucigaş soldat cu 19 morţi, miercuri, în Siria, a anunţat vineri Pentagonul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Shannon Kent, în vârstă de 35 de ani, este prima femeie ucisă în luptă în Siria, a declarat pentru AFP un reprezentant al Pentagonului.

Originară din statul New York, Shannon Kent era specialistă în informaţii militare în cadrul Marinei americane (US Navy), cu baza la Fort Meade, în Virginia, a anunţat Departamentul american al Apărării într-un comunicat.

Ea efectua o misiune prezentată drept ”de rutină” împreună cu un grup de militari americani vizaţi în acest atac revendicat de gruparea Statul Ilsamic (SI) în apropierea unui restaurant la Manbij (nord).

Celelalte victime identificate vineri sunt un maior din cadrul Forţelor terestre, Jonathan Farmer, în vârstă de 37 de ani, şi un angajat civil al Agenţiei de Informaţii Militare (DIA) Scott Wirtz, a cărui vârstă nu a fost precizată.

Un angajat al unui subcontractor al Pentagonului, de asemenea ucis în explozie, nu a fost identificat.

Acest atac este cel mai sângeros atac vizând forţe americane angajate în Siria din 2014, potrivit statisticilor Pentagonului, care raportează moartea în trecut a doi americani, căzuţi în luptă în această ţară devastată de război, în două inciente distincte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.