O femeie a murit, iar alte două persoane au fost rănite într-o piaţă, la Oudenaarde, în Belgia, după căderea bradului de Crăciun, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victima era o femeie în vârstă de 63 de ani din oraş, a anunţat joi un purtător de cuvânt al procuraturii din provincia Flandra de Est.

Cele două persoane peste care a căzut bradul au fost rănite uşor.

”Toată lumea este extrem de afectată de acest incident grav. Suntem din toată inima alături de familia şi prietenii victimei”, a declarat Belga primarul oraşului, Marnic De Meulemeester.

Imagini surprinse de o cameră de supraveghere, difuzate de presa belgiană, surprind bradul de Crăciun - înalt de 20 de metri - înclinându-se încet şi căzând în apropierea târgului de Crăciun.

”Cu zece minute înainte ca arborele să cadă, am sunat la serviciul tehnic al oraşului pentru a semnala că am văzut un arbore mişcându-se”, a declart televiziunii belgiene VRT NWS un martor ocular, Frederick Bourgeois,

Bradul, ancorat, a căzut din cauza ”unor rafale de vânt de forţa 6” şi unei ploi puternice, potrivit postului local de televiziune.

Furtuna Pia - care afectează Regatul Unit şi Olanda - a afectat joi vestul Belgiei.

Serviciul meteorologic a emis un avertisment cod galben în zona de coastă, potrivit Reuters.

”Ancheta se concentrează asupra problemei dacă arborele a fost cirect ancorat şi va examina impactul condiţiilor meteorologice”, a declarat Reuters purtătorul de cuvânt al procuraturii provinciei.

Potrivit reuters, furtuna s-a soldat cu un mort şi în Olanda, unde o femeie a murit din cauza rănilor vineri, după ce a fost lovită de un arbore care a căzut joi la pământ.

În urma acestui indcident, primarul din Oudenaarde a anunţat că Satul de Iarnă din oraş şi paiaţa de Crăciun vor fi închise pe timpul sărbătorilor de la sfîrşitul anului.

”Am anulat toate activităţile periferice”, a declarat el agenţiei belgiene de presă Belga.

Parchetul din Flandra de Est a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele accidentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.