O a patra persoană - o femeie în vârstă de 44 de ani - a fost acuzată de asasinarea tânărului jurnalist de investigaţie slovac Jan Kuciak, care a anchetat cu privire la legături între mafia calabreză 'Ndragheta şi politicieni slovaci, a anunţat parchetul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dublul asasinat al jurnalistului şi al patenerei sale, în februarie, a provocat manifestaţii importante împotriva Guvernului şi a condus la demisia premierului Robert Fico.

Ziarul slovac Dennik N scrie că această femeie a ”ordonat” asasinatul tânărului jurnalist şi a logodnicei sale.

”Putem să confirmăm că femeia identificată drept A.Z. a fost acuzată de infracţiunea deosebit de gravă de complicitate la omor”, a anunţat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a parchetului, Andrea Predajnova

Potrivit avocatului familiei Kuciak, fostul ministru al Justiţiei şi Internelor Daniel Lipsic, citat de televiziunea locală Markiza, suspecta a jucat mai degrabă un rol de intermediară, ”în timp ce ucigaşul ar putea să nu cunoască deloc comanditarul crimei”.

Suspecta lucra ca interpretă din italiană pentru controversatul om de afaceri Marian Kocner, ale cărui activităţi au făcut obiectul anchetelor jurnalistice ale lui Jan Kuciak.

Presa locală scrie că fiul lui Marian Kocner este căsătorit cu fiica femeii în vârstă de 44 de ani arestată vineri la Komarno (sud).

Trei bărbaţi arestaţi cu o zi înainte la Kolarovo, un orăşel situat în aceeaşi regiune, la frontiera slovaco-ungară, la est de Bratislava - şi anume un fost anchetator din cadrul poliţiei, un fost militar şi un om de afaceri - au fost acuzaţi, de asemenea, de ”crimă cu premeditare” în dosarul Kuciak.

Un tribunal de la Banska Bystryca a hotărât duminică plasarea în arest provizoriu a celor patru suspecţi, inculpaţi de poliţie în această primă etapă a procedurii.

Ultimul articol publicat de Jan Kuciak, la 9 februarie, viza o posibilă fraudă fiscală legată de un complex de apartamente de lux la Bratislava, aflat în centrul unui scandal politic anul trecut, şi dezvăluia tranzacţii suspecte efectuate de societăţi cu legături cu Marian Kocner.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.