O fată în vârstă de patru ani, acoprită de moloz, a fost salvată marţi, în vestul Turciei, la aproape patru zile după puternicul cutremur în Marea Egee care a afectat această regiune, al cărui bilanţ a crescut la peste 100 de morţi, potrivit primarului oraşului Izmir şi unor corespondenţi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am asistat la un miracol în a 91-a oră. Salvatori au scos-o pe Ayda, în vârstă de patru ani, în viaţă”, a anunţat pe Twitter, primarul Tunc Soyer.

Corespondenţi AFP i-au văzut pe salvatori evacuând fata în aplauze, în districtul Bayrakli, puternic afectat de cutremurul de vineri.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”În aceste vremuri de suferinţă, am cunoscut şi acest moment de bucurie”, afirmă primarul.

Învelită într-o cuvertură de supravieţuire din aluminiu, Ayda Gezgin a fost evacuată, pe o targă, către un spital, de către echipe ale Agenţiei guvernamentale turce pentru situaţii de catastrofă (AFAD), potrivit corespondenţilor AFP.

Unii salvatori filmau evacuarea cu telefonul mobil, pentru a imortaliza momentul.

Luni, salvatori au scos dintre dărâmături două fete în viaţă, în vârstă de trei şi 14 ani, în provincia Izmir.

Bilanţul victimelor acestui cutremur a crescut marţi la 102 morţi, potriivt AFAD.

Cutremurul de magnitudinea 7 pe scala Richter s-a soldat de asemenea cu 994 de răniţi, dintre care 147 erau în continuare spitalizaţi.

Seismul, al cărui epicentru a fost localizat în Marea Egee, a afectat, de asemenea Insula Greacă Samos, unde a ucis doi adolescenţi.

AFAD a anunţat că operaţiuni de căutare continuau în dărâmăturile a cinci clădiri la Izmir. Peste 3.500 de corturi şi aproximativ 13.000 de paturi provizorii au fost instalate pentru sinistraţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.