Două fete - în vârstă de trei şi 14 ani - au fost scoase în viaţă, luni, dintre dărâmături, după ce au petrecut zeci de ore sub moloz, în cadrul unor operaţiuni de salvare la Izmir, în Turcia, în urma puternicului cutremur care a zguduit vineri regiunea Mării Egee, relatează BFMTV..

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, există în continuare speranţe să se găsească supravieţuiitori, cu toate că ele sunt mici, la trei zile după violentul cutremur care a afectat sud-vestul Turciei şi Grecia.

Fata în vârstă de trei ani, Elif Perincek, a fost scoasă dintre dărâmăturile unui imobil la 65 de ore după cutremur şi a fost transportată la spital, a anunţat Agenţia guvernamentală turcă pentru situaţii de catastrofă (AFAD).

Presa turcă a difuzat imagini cu fata învelită într-o pătură, în timp ce era evacuată în aplauzele unui grup de salvatori.

”Sunt atât de fericită. Dumnezeu să vă binecuvânteze. Rugăciunile mi-au fost auzite şi m-am reunit cu Elif”, a declarat bunica fetei, citată de televizunea turcă de stat TRT.

Elif Perincek este a 106-a persoană scoasă în viaţă dintre dărâmăturile clădirilor distruse sau avariate de cutremur.

Între persoanele salvate se află şi mama sa, cele două surori şi fratele său, scoşi dintre dărâmături sâmbătă seara.

Fratele fetei a murit, însă, la scurt timp după ce a fost salvat, potrivit TRT.

Cu câteva ore mai înainte, salvatorii au scos dintre dărâmăturile altui imobil altă fată, în viaţă, Idil Sirin, în vârstă de 14 ani, potrivit AFAD.

Însă bucuria familiei fetei a fost scurtă, pentru că sora lui Idil, Ipek, a fost găsitămoartă sub ruine, potrivit cotidianului Hurriyet.

Însă numărul persoanelor prinse în continuare sub moloz este necunoscut.

Cutremurul s-a soldat cu 83 de morţi în Turcia, potrivit ultimului bilanţ anunţat luni. Doi adolescenţi au murit pe insula greacă Samos. El a fost atât de puternic încât a fost resimţit până la Istanbul şi Atena, iar după el s-aiu înregistrat sute de replici.

Alte aproximativ 1.000 de persoane au fost rănite în Turcia, dintre care peste 200 sunt spitalizate în continuare.

Potrivit autorităţilor turce, 1.864 de corturi au fost instalate în regiunea Izmir şi găzduiesc 5.000 de oameni ale căror locuinţe au fost distruse sau avariate.

Salvatori continuau să caute luni între dărâmături, cu speranţa de a găsi alţi supravieţuitori.

Dotaţi cu aparate acustice, salvatori cer cu regularitate mulţimii să facă linişte pentru a putea detecta cele mai slabe zgomote în moloz.

Unii dintre ei cer, la megafon, unor eventuali supravieţuitori să încerce să strige, pentru a fi localizaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.