Raportoarea specială ONU pentru execuţii sumare sau arbitrare Agnes Callamard urmează să conducă o anchetă internaţională cu privire la uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a declarat ea pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu voi conduce ancheta independentă internaţională (...), începând printr-o vizită în Turcia de la 28 ianuarie la 3 februarie”, a declarat ea într-un mesaj transmis Reuters.

Ea este însărcinată să evalueze circumstanţele crimei şi natura şi amploarea implicării unor state şi persoane responsabile de crimă.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Concluziile şi recomandările mele vor fi transmise Consiliului ONU al Drepturilor Omului, la sesiunea din iunie 2019”, a declarat Agnes Callamard.

Riadul a recunoscut, după ce şi-a multimplicat declaraţiile contradictorii cu privire la soarta lui Jamal Khashoggi, care a ”dispărut” la 2 octombrie în Consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, că jurnalistul a fost ucis şi că trupul i-a fost dezmembrat.

Arabia Saudită a trimis în faţa justiţiei 21 de saudiţi, iar împotriva a cinci dintre ei a cerut pedeapsa cu moartea, însă dezminte orice implicare a prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, suspectat că a comandat asasinatul.

Turcia acuză însă că asasinatul a fost comandat de la ”cele mai înalte niveluri”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.