O deputată sud-coreeană, Bae Hyun-jin, în vârstă de 40 de ani, din cadrul Partidului Puterea Poporului (conservator), aflat la putere, a fost ”atacată” de către un bărbat neidentificat şi spitalizată, potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yonhap, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bae Hyun-jin a fost lovită miercuri cu ”un obiect ascuţit” în timp ce se afla în cartierul Gangnam, la Seul, potrivit agenţiei.

Viaţa deputatei ”nu este în perisol”, precizează Yonhap.

Acest atac intervine la mai puţin de o lună după ce liderul Partidului Democrat, aflat în opoziţie, Lee Jae-myung, a fost  înjunghiat în gât, la 2 ianuarie, în timp ce se adresa unor junalişti în oraşul portuar Busan (sud).

El a fost supus unei intervenţii chirurgicale şi şi-a reluat activitatea la 17 ianuarie,

Bae Hyun-jin, o fostă prezentatoare de telejurnal, a fost o purtătoare de cuvânt a lui Yoon Suk Yeol pe când acesta era preşedinte ales.

Mai mulţi politicieni sud-coreeni de prim-plan au fost atacaţi în public în ultimii ani.

Song Young-gil,care conducea Partidul Democrat înaintea lui Lee Jae-myung, a fost lovit în cap cu un obiect contondent în 2022.

În 2008, Park Geun-hye, pe atunci şefa partidului conservator, care a devenit apoi  preşedintă, a fost agresată cu un cuţit, la nivelul feţei, în timpul unei adunări publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.