O delegaţie din Arabia Saudită a ajuns în Turcia ca parte a investigaţiei comune privind dispariţia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, conform a două surse din Turcia, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform surselor citate, o delegaţie din Arabia Saudită a ajuns în Turcia ca parte a unui acord dintre Ankara şi Riad pentru a investiga cazul. Nu există detalii legat de persoanele care faac parte din delegaţie.

Agenţia de presă Anadolu scrie că delegaţia va participa la discuţii cu oficialii turci, la sfârşitul acestei săptămâni.

Erdogan a declarat recent că Turcia nu poate să tacă privind dispariţia lui Khashoggi şi a cerut oficialilor de la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul să demonstreze că jurnalistul a părăsit clădirea.

Khashoggi a intrat în consulatul Arabiei Saudite în 2 octombrie pentru a obţine documente privind viitoarea sa căsătorie. Oficialii saudiţi susţin că el a părăsit la scurt timp clădirea, dar autorităţile turce şi logodnica sa, care îl aştepta afară, afirmă că bărbatul nu a mai ieşit din consulat.

Dispariţia jurnalistului a creat noi tensiuni între Turcia şi Arabia Saudită. Relaţiile dintre cele două ţări erau deja tensionate după ce Turcia a trimis trupe militare în Qatar, anul trecut, ca semn de susţinere după ce vecinii ţării, printre care şi Arabia Saudită, au oprit relaţiile diplomatice cu Qatarul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.