O comisie independentă recomandă armatei americane să reglementeze mai bine accesul la arme de foc personale în bazele militare, în lupta împotriva sinuciderilor - numeroase în rândul militarilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Majoritatea sinuciderilor din armată implică arme de foc”, constată un comitet însărcinat de Pentagon anul trecut să lucreze la această problemă

”O reducere a accesului la arme de foc, mai ales în momente de suferinţă intensă, reduce (frecvenţa) sinuciderilor”, observă comitetul.

Acest comitet îndeamnă la introducerea unui termen de şapte zile de la cumpărarea unei arme şi obţinerea efectivă a acesteia într-o bază  - patru zile în cazul muniţiei -, dar şi creşterea vârstei minime la cumpărarea unei arme la 25 de ani.

Comitetul face 120 de recomandări, inclusiv o înregistrare a tuturor armelor celor care locuiesc în locuinţe militare şi păstrarea armelor sub cheie.

O adoptare a acestor recomandări ar consolida reglementările actuale, care diferă în funcţie de baze, pentru că acestea depind de legile statelor în care se află.

Accesul la arme de foc - puţin reglementat în Statele Unite - este un motiv de dezbateri politice în această ţară. Conservatorii se opun aprig unei restrângeri a accesului la arme de foc.

Peste 500 de militari şi 200 de rude ale unor militari s-au sinucis în 2021, potrivit Pentagonului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.