O ”bombă ciclonică” afecta California, cu rafale violente de vânt şi ploi torenţiale care riscă să provoace inundaţii în mai multe regiuni, în care solul este saturat de apă după alte furtuni recente, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nordul Californiei - regiunea oraşelor San Francisco şi Sacramento - este cea mai în pericol regiune.

Autorităţile au lansat alerte multiple şi au avertizat că această furtună este capabilă să se soldeze cu morţi.

Potrivit Serviciului Meteorologic Naţional american (NWS), rafale susceptibile să atingă 110 kilometri pe oră erau aşteptate.

Ploi foarte intense urmau să se abată asupra zonei, la Golful San Francisco, iar ninsori pe Munţii Sierra Nevada.

Potopul urma să continue joi.

Regiunea este îndemnată să se pregătească de ”inundaţii mari, drumuri acoperite de apă, alunecări de teren, căderi de arbori, întreruperi ample de curent, o întrerupere imediată a comerţului şi, ceea este cel mai rău, eventuale pierderi de vieţi”, avertizează NWS.

Guvernatorul Calioforniei Gavin Newsom a decretat miercuri starea de urgenţă în vederea unei facilitări a răspunsului salvatorilor şi fluidificării reacţiei autorităţilor în caz de incidente.

San Francisco a deschis un Centru de Operaţiuni de Urgenţă.

”Dacă nu aveţi obligaţia să vă aflaţi afară, la San Francisco, evitaţi să ieşiţi pe drumuri”, îndeamnă o reprezentantă a Departamentului Lucrărilor Publice al oraşului, Rachel Gordon.

Barurile şi restaurantele au rămas închise miercuri, iar unii angajaţi au fost îndemnaţi să muncească de acasă.

Pompierii din San Francisco au anunţat că au căzut numeroşi arbori, miercuri, şi că inundaţii ”minore” au avut loc înainte de venirea centrului furtunii.

Mii de saci de nisip le-au fost distribuiţi locuitorilor din zonele cu risc de inundaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.