Atacul armat de la clubul Reina din Istanbul, ce a avut loc în noaptea de Anul Nou, a fost pregătit în mod profesionist, cu implicarea unei agenţii de informaţii, a declarat luni vicepremierul turc Nurman Kurtulmus, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Se pare că atacul de la Reina nu a fost numai o acţiune a unei organizaţii teroriste, cu că o organizaţie de informaţii a fost implicată. A fost un act foarte bine organizat şi planificat”, a spus oficialul.

Autorul atacului armat, care se află în libertate, a deschis focul în clubul exclusivist Reina din Istanbul, în noaptea de Anul Nou. El a aruncat grenade cu fum pentru a avea timp să îşi reîncarce puşca automată şi să îi împuşte pe răniţii care zăceau pe jos. 39 de oameni au fost ucis.

Statul Islamic a revendicat atacul drept un act de răzbunare pentru implicarea armatei turce în Siria.

Teroristul părea să ştie tehnici de luptă de gherilă şi este posibil să se fi antrenat în Siria, potrivit unei surse din serviciile de securitate.

Ministrul turc de Externe a anunţat că identitatea autorului masacrului a fost stabilită, dar nu a oferit alte detalii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.