Gruparea islamistă Hamas a eliberat două ostatice americane, mamă şi fiică, Judith şi Natalie Raanan, răpite în atacul din 7 octombrie din sudul Israelului, a anunţat vineri biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Femeile, care au fost răpite din kibbutzul Nahal Oz, în apropiere de graniţa cu Gaza, se îndreptau vineri seara spre o bază militară din centrul Israelului, se arată în comunicatul biroului lui Netanyahu.

Ele se află în prezent în grija Forţelor de Apărare Israeliene, a declarat purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, potrivit CNN.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Presa din Statele Unite a relatat că femeile erau din Evanston, o suburbie a oraşului Chicago. Familia Raanan îşi vizita rudele în kibbutzul Nahal Oz din sudul Israelului când acesta a fost atacat de Hamas, potrivit familiei lor. Fiica are 17 ani, potrivit CNN.

Ele sunt primii ostatici eliberaţi de când atacatorii Hamas au dat buzna în Israel în urmă cu aproape două săptămâni, ucigând 1.400 de persoane, în principal civili, şi luând aproximativ 200 de ostatici.

Abu Ubaida, un purtător de cuvânt al ramurii armate a Hamas, a declarat anterior că ostaticii au fost eliberaţi în urma eforturilor de mediere ale Qatarului, "din motive umanitare şi pentru a dovedi poporului american şi lumii că afirmaţiile făcute de Biden şi de administraţia sa fascistă sunt false şi nefondate".

Armata israeliană anunţase în cursul zilei că majoritatea ostaticilor sunt în viaţă.

CITEȘTE ȘI Armata israeliană afirmă că majoritatea ostaticilor din Gaza sunt în viaţă
 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.