Numărul nou-sosiţilor în Germania care au cerut azil a scăzut la 90.389 în prima jumătate a anului 2017, cu aproape 50% mai puţini decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat vineri Ministerul de Interne de la Berlin, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Majoritatea solicitanţilor de azil vin din Siria (22.320 de oameni), Irak, Afganistan şi Eritreea.

Germania a procesat peste 408.000 cereri de azil în prima jumătate a anului şi a respins aproape 40% dintre ele, au precizat autorităţile.

Peste un milion de migranţi au ajuns în Germania din 2015, când cancelarul german Angela Merkel a deschis graniţele pentru refugiaţi, însă afluxul este în curs de reducere.

În total, aproximativ 280.000 de migranţi au intrat în Germania anul trecut, faţă de 890.00 în 2015.

Pentru a linişti, înainte de alegerile din septembrie, conservatorii speriaţi de politica uşilor deschise promovată de Merkel, liderii formaţiunii sale CDU au exercitat presiuni pentru repatrierea mai multor migranţi ale căror cereri au fost respinse şi a străinilor care au comis infracţiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.