Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 în Africa a depăşit 10.000, iar experţii sunt de părere că acesta este mult mai mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 1.700 de cazuri au fost depistate în Africa de Sud, unde a fost dusă o campanie de testare, scrie The Guardian. Un singur spital din Durban, oraş aflat în estul ţării, a diagnosticat 66 de oameni. 

Autorităţile sanitare au spus că majoritatea este reprezentată de personal medical.

Africa de Sud, unde a fost instaurată o perioadă de 21 de zile de izolare, a luat măsuri stricte privind răspândirea de informaţii false şi de teorii ale conspiraţiei privind coronavirusul. Un bărbat a fost dus marţi în faţa unui judecător, în Cape Town, pentru că a publicat în mod repetat pe reţelele de socializare că testele duc mai departe infecţia.

Organizaţii de întrajutorare continuă să atragă atenţia asupra regiunilor de pe continent unde sistemele de sănătate sunt fragile. 

Oficiali ai ONU au semnalat că în Somalia, de exemplu, există doar 2 lucrători sanitari la 100.000 de oameni, comparativ cu media globală de 25.

„O epidemie de Covid-19 ar devasta deja fragilul sistem sanitar”, a spus marţi Biroul pentru coordonarea acţiunilor umanitare al ONU.

În plus, au fost făcute apeluri privind luarea de măsuri pentru atenuarea crizei pe care pandemia o va provoca în economiile africane.

La nivel mondial, de la depistarea coronavirusului în China, la finalul anului trecut, au fost înregistrate peste 1,4 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 81.000 de decese. Aproximativ 300.000 de oameni dintre cei bolnavi au fost vindecaţi.

Turcia este ţara unde a fost raportată cea mai rapidă creştere a ratei de infecţie. Numărul cazurilor creşte zilnic, cu peste 3.000, depăşind 30.200 în ultimele patru săptămâni. Numărul deceselor este de aproximativ 650.

În Europa, Spania a înregistrat cele mai multe cazuri, peste 141.000, iar Italia, cele mai multe decese, mai mult de 17.100.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.