Vicepreşedinta americană Kamala Harris apreciază că a purtat marţi discuţii ”robuste” cu premierul guatemalez Alejandro Giammattei pe tema luptei împotriva corupţiei, în vederea descurajării imigraţiei din America Centrală, şi îi îndeamnă pe imigranţii clandestini, în mod direct, să nu se ducă în Statele Unite, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul imigranţilor arestaţi lunar la frontiera Statelor Unite cu Mexicul a atins un vârf în ultimii 20 de ani, după ce Harris şi Joe Biden s-au instalat la Casa Albă, în ianuarie.

”Nu veniţi! Nu veniţi!”, îi îndeamnă Harris pe imigranţii clandestini.

Ea avertizează de asemenea că Statele Unite urmează ”să continue să aplice legislaţia şi să securizeze frontiera”.

”Dacă veniţi la frontiera noastră, veţi fi trimişi înapoi”, a subliniat ea, într-o conferinţă de presă comună cu Alejandro Giammattei.

Vicepreşedinta americană, care efectuează prima sa vizită oficială în străinătate, a anunţat că un Grup de lucru dedicat luptei împotriva corupţiei urmează să coopereze cu procurori guatemalezi în vederea pedepsirii unor actori corupţi din regiune.

Administraţia Biden consideră corupţia drept cauza subiacentă a sărăciei şi violenţei care determină numeroşi locuitri ai Americii centrale să încerce să pătrundă ilegal în Stateel Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.