Germania şi ”alţi parteneri” poartă discuţii cu Ucraina pe tema ”unor angajamente viitoare în domeniul securităţii faţă de Ucraina”, a anunţat joi cancelarul german Olaf Scholoz, care cere Chinei să nu furnizeze armament Rusiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul german a lasat un apel către China - suspectată de către Statele Unite de faptul că vrea să livreze armament Rusiei.

”Mesajul meu către Beijing este clar: folosiţi-vă influenţa la Moscova pentru a cere retragerea trupelor ruse”, a cerut el.

”Şi nu furnizat armament agresorului rus”, a avertizat Olaf Scholz.

Aceste acuzaţii - dezminţite de către Beijing - au fost lansate de către directorul Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA) William Burns, într-un interviu difuzat duminică seara de postul american CBS News.

”Suntem convinşi de faptul că liderii chinezi intenţionează să furnizeze material letal” Rusiei, a acuzat William Burns.

”Este clar că vom ajuta Ucraina să ajungă la pace”, a avertizat liderul german în Bubndestag, Camera inferioară a Parlamentului german.

”Acesta este motivul pentru care discutăm cu Kievul şi cu alţi parteneri viitoare angajamente în domeniul securităţii faţă de Ucraina”, a anunţat Olaf Scholz.

El urmează să fie primit vineri la Casa Albă de către Joe Biden.

”Însă promisiuni de securitate presupun imperativ ca Ucraina să se apere cu succes în acest război”, a subliniat cancelarul.

El a promis ca Germania să continue să ajute Ucraina, invadată în urmă cu un an de trupele ruse.

Cotidianul Wall Street Journal (WSJ) a dezvăluit la 24 februarie că Germania, Franţa şi Regatul Unit se îndoiesc de capacitatea Ucrainei de a respinge Rusia pe te tot teritoriul ucrainean şi că vor să ofere Kievului garanţii - inclusiv livrări de armament sofisticat - şi o consolidare a relaţiilor ucrainene cu NATO.

”Rămâne întrebarea (dacă Vladimir) Putin este pregătit să negocieze întoarcerea la principii şi la o pace dreaptă. Pentru moment nimic nu o arată”, a deplâns succesorul Angelei Merkel.

Olaf Scholz consideră că Vladimir Putin ”mizează mai degrabă pe gesturi ameninţătoare, ca de exemplu, recent, suspendarea” Tratatului de dezarmare nucleară New START încheiat de Dmitri Medvedev cu Barack Obama.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.