Preşedintele Guvernului spaniol Mariano Rajoy a respins miercuri, în Parlament, oferta de mediere în criza din Catalonia şi a îndemnat la respectarea legislaţiei spaniole, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu este posibilă o mediere între legea democratică şi nesupunere şi ilegalitate”, a subliniat şeful Guvernului conservator.

Rajoy a făcut această declaraţie într-o alocuţiune în Parlament, la o zi după ce oficiali catalani au semnat o declaraţie de independenţă a Cataloniei faţă de Spania, pe ale cărei efecte le-au suspendat.

Preşedintele separatist al regiunii catalane Carles Puigdemont a declarat marţi seara, într-o sesiune a Parlamentului regional catalan, că vrea să continue secesiunea, dar că o suspendă câteva săptămâni cu scopul de a facilita negocieri cu Madridul.

În finalul intervenţiei sale în Parlamentul de la Madrid, Rajoy i-a îndemnat pe spanioli ”să pună capăt acestei disensiuni şi să o facă senin, cu prudenţă şi cu obiectivul final de a regăsi coexistenţa”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.