Nouăsprezece persoane au fost rănite, dintre care două se află ”în urgenţă absolută”, într-un violent incendiu a cărei cauză este necunoscută pentru moment şi care a devastat, în noaptea de miercuri spre joi, un imobil locuit în centrul oraşului francez Toulouse, au declarat joi pompieri pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imobilul cu patru etaje, ”parţial surpat”, şi un hotel adiacent au fost evacuate, iar cele 72 de persoane care se aflau în cele două imobile au fost preluate în grijă, a anunţat locotenent-colonelul Sylvain Gergaud, şeful operaţiunilor.

Incendiul a fost controlat joi dimineaţa.

Situaţia celorlalţi 17 răniţi era catalogată drept o ”urgenţă relativă” de către pompieri. Victimele au fost repartizate în diverse spitale din oraş, iar persoanele evacuate urmau să fie cazate în imobile municipale.

Pompierii au fost alertaţi joi, la ora locală 2.40 (3.40, ora României), cu privire la sinistru, care a izbucnit într-un bloc vechi de locuinţe pe rue Bayard, în cartierul Gării Matabiau, în centrul Toulouse.

De origine necunoscută, ”focul s-a extins foarte repede în casa scării, cu o mare violenţă”, provocând ”surparea parţială a clădirii”, a anunţat colonelul Gergaud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.