Cel puţin nouă persoane au fost rănite în atacuri ruse, în noaptea de marţi spre miercuri, la Harkov, în nord-estul Ucrainei, anunţă guvernatorul regiunii, Oleg Sînegubov, la o zi după bombardamente soldate cu 18 morţi în întreaga Ucraină, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Către ora (locală) 22.00 (şi ora României), inamicul a tras asupra (...) Harkovului” ”rachete (de tip) S-300”, a anunţat într-o postare pe Telegram guvernatorul regiunii Harkov Oleg Sînegubov.

”Atacul s-a soldat cu nouă răniţi, inclusiv un copil, o fată în vârsră de patru ani, care a fost îngrijită la faţa locului”, a anunţat el.

”Patru persoane au fost spitalizate, doi bărbaţi şi două femei”, a precizat guvernatorul.

În acest atac, case şi instalaţii de telecomunicaţii au fost avariate, a anunţat el.

La începutul invaziei ruse, în februarie 2022, forţele ruse au încercat, fără succes, să cucerească Harkovul. Ele au fost forţate apoi să se retragă din aproape toată regiunea.

Însă armata rusă bombardează cu regularitate acest oraş cu aproape un milion de locuitori înainte de război şi desfăşoară o ofensivă în această regiune din vară, vizând să recucerească districtul Kupiansk.

În regiunea Herson (sud) - ocupată parţial de către Rusia -, autorităţile regionale au anunţat miercuri că cinci civili au fost ucişi - marţi - în mai multe atacuri ruseşti.

Şase persoane au fost rănite în aceste atacuri, a anunţat pe reţele de socializare guvernatorul Oleksandr Prohudin.

Începând din decembrie, Rusia şi-a multiplicat bombardamentele de amploare vizând numeroase oraşe ucrainene, inclusiv Kievul, soldate cu zeci de morţi şi sute de răniţi.

Ca represalii, Ucraina atacă cu drone oraşe ruseşti, mai ales Belgorodul, şi le cere susţinătorilor săi din Occident să-i furnizeze muniţie şi sisteme de artilerie suplimentare.

Miercuri dimineaţa, autorităţile ruse au anunţat că patru drone ucrainene au fost doborâte în regiunea Oriol, la aproximativ 300 de kilometri sud de Moscova, iar una la Belgorod.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.