Ucraina şi Rusia anunţă luni că au efectuat un nou schimb de prizonieri de război - câte 100 de militari de fiecare parte -, primul schimb de prizonieri de război de peste o lună, la 7 martie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul rus al Apărării a anunţat într-un comunicat repatrierea a 106 militari ruşi care erau, potrivit ministerului, ”în pericol de moarte” în detenţie.

Militarii ruşi urmau să fie transportaţi cu avionul la Moscova, pentru a primi îngrijiri medicale şi o asistenţă psihologică, anunţă ministerul rus.

Şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene Andrii Iermak, a anunţat, la rândul său, întoarcerea în Ucraina a 100 de militari.

”Noi repatriem 100 dintre oamenii noştri - ei sunt militari, marinari, grăniceri şi membri ai Grăzii Naţionale”, anunţă el.

Iermak evocă un schimb ”dificil”.

”Anumite persoane au fost grav rănite şi suferă de boli. Vom face tot ceea ce este necesar pentru ca fiecare dintre ele să să primească tot ajutorul necesar”, anunţă el într-o postare pe Telegram.

Ultimul schimb de prizonieri între Kiev şi Moscova a avut loc la 7 martie, când Ucraina a recuperat 130 de militari, iar Rusia 90.

În decembrie 2022, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţa că peste 1.300 de persoane au fost repatriate de Kiev în schimburi de prizonieri cu Rusia de la începutul războiului, la 24 februarie 2022, de când au avut loc mai multe schimburi de acest fel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.