Un nou cutremur, de magnitudinea 7,5 a avut loc luni în sud-estul Turciei, la câteva ore după primul seism, potrivit Institutului american de geofizică USGS, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest nou cutremur a avut loc la ora 10.24 GMT (12.24, ora României), la patru kilometri sud-est de oraşul turc Ekinozu, precizează USGS.

Agenţia turcă de gestionatrea catastrofelor (AFAD) a anunţat un mou cutremur, de magnitidinea 7,6, la 95 de kilometri de epicentrul cutremurului de luni noaptea,de magnitudinea 7,8, care a provocat zeci de replici.

Potrivit USGS, acest nou cutremur a avut loc la o adâncime de zece kilometri. Cutremure de această adâncime pot cauza pagube mari.

Un reprezentant al AFAD, Orhan Tatar, declară presei că cele două cutremure nu au legătură.

Sute de replici urmează să aibă loc după fiecare dintre cele două cutremure, estimează el.

Al doilea cutremur a fost resimţit până în Cipru, în estul Mării Mediterane, iar locuitori ai insulei au postat pe reţele de socializare înregistrări video care surprind perdele care se leagănă.

Angajaţi care lucrau în imobile înalte, la Nicosia, au ieşit în stradă.

Al doilea cutremur, de magnitudinea 7,5, este considerat o replică a cutremurului de magnitudinea 7,8, scrie CNN.

Toate replicile sunt cutremure, însă dacă au magnitudinea mai mică decât cutremurul iniţial sunt considerate replici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.