Preşedintele american Donald Trump a atacat din nou, cu virulenţă, alese democrate de ”stânga radicală”, apreciind că ele ar trebui să ceară iertare ţării lor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tweeturile locatarului Casei Albe, care a îndemnat în weekend anumite alese democrate ”să se întoarcă” de unde vin, au provocat indignare în tabăra democrată, care a denunţat duminică declaraţii ”rasiste” şi ”xenofobe”.

”Când alesele de stânga radicală vor cere ele însele iertare ţării noastre, poporului Israelului şi chiar Preşedintelui pentru (...) lucrurile teribile pe care le-au spus?”, a scris şeful statului american luni pe Twitter.

”Atâţia oameni sunt furioşi pe ele şi declaraţiile lor oribile şi respingătoare”, a adpugat el.

Trump nu citează vreun nume, însă pare să se refere la tinere alese în Congres ca Alexandria Ocasio-Cortez - în New York, Ilhan Omar - în  Minnesota, Ayanna Pressley - în Massachusetts sau Rashida Tlaib, în Michigan.

Alexandria Ocasio-Cortez, născută a New York, este originară din Porto Rico, un teritoriu american.

Ilhan Omar a venit în Statele Unite ca refugiată, din Somalia, pe când era minoră.

Rashida Tlaib este prima americană de origine palestiniană membră a Congresului.

Aleşi republicani au păstrat până acum tăcerea.

Însă premierul britanic demisionar Theresa May a denunţat luni drept ”total inacceptabile” declaraiile preşedintelui Statelor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.