Nivelul transmiterii noului coronavirus în Olanda a încetinit în mod semnificativ, unde o persoană infectată contaminează în prezent doar o singură altă persoană, faţă de două persoane anterior, potrivit unor estimări, a anunţat miercuri Institutul Naţional olandez de Sănătate Publică, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jaap van Dissel a estimat, în audieri într-o comisie parlamentară, că această încetinire - care are la bază cele mai optimiste estimări ale institutului - este semnul că o ”creştere exponenţială a epidemiei” a fost, ”după toate probabilităţile, întreruptă”.

Potrivit unor date oficiale, numărul noilor contaminări cu noul corrnavirus a crescut în Olanda cu 17% marţi - la 5.560, iar cel a deceselor la 278.

Institutul de sănătate publică a avertizat că efectele măsurilor luate de către autorităţi într-o încercare de oprire a epidemiei urmează să se vadă abia ”la sfârşitul săptămânii sau începutul săptămânii viitoare”.

Guvernul olandez a anunţat o prelungire - până la 1 iunie - a interzicerii oricăror adunări publice, care urma să se încheie iniţial la 6 aprilie, şi a avertizat că o izolare totală a populaţiei ar putea fi hotărâtă, în cazul în care se dovedeşte necesară.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.