Polonia a început să repare oleoductul Drujba, care transportă petrol rusesc către Germania şi anunţă că nu crede că incidentul ar fi fost cauzat de un sabotaj, declară joi un oficial polonez din cadrul securităţii energetice Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Descoperirea unei scurgeri din principala linie de transport a petrolului rusesc către Germania, semnalată de către operatorul PERN marţi seara, a avut loc în contextul în care Uniunea Europeană (UE) se află în alertă cu privire la securitatea sa energetică, în urma invaziei Ucrainei de către Rusia.

”Totul arată cauze naturale, vechimea materială. Bineînţeles că secţiunea ruptă va fi examinată. Aşadar, pentru moment, nu avem vreo informaţie care să arate un sabotaj”, a declarat telefonic Reuters secretarul de stat însărcinat cu infrastructura energetică strategică Mateusz Berger.

Oficialul polonez anunţă că scurgerea a fost cauzată de o fisurare ”relativ importantă” de-a lungul conductei.

Reparaţiile au început deja, a anunaţt el, refuzând să ofere detalii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.