Nikki Haley, fostă guvernatoare republicană în Carolina de Sud şi aliată a lui Donald Trump, şi-a anunţat candidatura la preşedinţia Statelor Unite ale Americii, relatează CNN şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Haley este aşteptată să facă mai multe declaraţii pe această temă, miercuri, la Charleston, la un eveniment de lansare a campaniei.

„Sunt candidat la alegerile prezidenţiale”, a declarat fostul ambasador al Statelor Unite la ONU, într-un videoclip pentru susţinătorii săi.

„Nu am pierdut niciodată la alegeri”, a spus cea care a fost prima femeie guvernator a acestui stat din sudul Statelor Unite şi prima dintr-o minoritate etnică, fiind în acelaşi timp cel mai tânăr guvernator din ţară. .

Nimrata Nikki Randhawa Haley, născută într-o familie de origine indiană, a fost aleasă în acest post de două ori în 2010 şi în 2014, înainte de a fi numită de Trump ambasador la Naţiunile Unite. După ce candidatura ei a fost anunţată, Haley plănuieşte să meargă în New Hampshire, primul stat unde vor fi organizate alegerile primare în 2024.

Nikki Haley s-a născut în 1972 în zona rurală din Carolina de Sud într-o familie de imigranţi sikh din Punjab. Părinţii săi sunt doi profesori, stabiliţi mai întâi în Canada, înainte de a emigra în Statele Unite. Crescută în credinţa sikh, ea s-a convertit la creştinism când s-a căsătorit.

Ea a intrat în politică în 2004 fiind aleasă în Camera Reprezentanţilor din Carolina de Sud.

După şase ani în această funcţie, în 2010, a reuşit să câştige surprinzător alegerile de guvernator al statului.

La alegerile republicane, ea se va confrunta ciar cu Donald Trump, care şi-a anunţat deja candidatura pentru un al doilea mandat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.