Un preot catolic a fost ars de viu în locuinţa sa, duminică, în nordul Nigeriei, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Isaac Achi a fost murit în zona Paikoro din statul Niger, după ce bărbaţi înarmaţi au încercat fără succes să pătrundă în casa sa. Agresorii au incendiat casa, a explicat Wasiiu Abiodun, purtător de cuvânt al poliţiei.

Alt preot care locuia în acelaşi complex a scăpat cu o plagă împuşcată la umăr.

“Din nefericire, bandiţii au încercat să intre în casă, ceea ce era dificil, astfel că ei au dat foc locuinţei, iar preotul catolic a murit ars de viu”, a spus Wasiu Abiodun.

Autorităţile nigeriene fac eforturi pentru oprirea violenţelor în creştere în regiunile de nord şi centru, unde grupurile armate atacă unele comunităţi rurale, ucigând mii de oameni şi răpind oameni pentru răscumpărare. Forţele de securitate sunt adesea depăşite numeric şi din punct de vedere al dotării cu arme, iar suspecţii sunt rareori reţinuţi.

Atacurile vizează uneori clerici. În iulie anul trecut, părintele John Mark Chietnum a fost ucis după ce a fost răpit în statul Kaduna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.