Liderul UKIP, Nigel Farage, care şi-a anunţat luni demisia, a dat asigurări că va urmări îndeaproape procesul de ieşire a Marii Britanii din UE şi a anunţat că va rămâne membru al Parlamentului European, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Obiectivul meu de a ieşi din UE a fost atins (…). Mi-am îndeplinit misiunea”, a declarat el într-o conferinţă de presă.

Fostul broker în vârstă de 52 de ani a pledat pentru ieşirea Marii Britanii din UE de când a fondat UKIP, în 1993. “Tot ce am putut face în politică se învârte în jurul acestui referendum, absolut tot”, a spus el în timpul campaniei.

A doua zi după consultarea populară, el a anunţat cu lacrimi în ochi că se îndeplineşte “visul unei Mari Britanii independente”.

Politicianul consideră că formaţiunea sa are potenţialul să atragă electoratul laburist şi a anunţat că nu va susţine niciun candidat anume pentru a-l înlocui. “Fie ca cel mai bun bărbat sau cea mai bună femeie să câştige”, a declarat el.

Europarlamentarul a dat asigurări că “va îngropa securrea războiului” cu oricine va câştiga cursa pentru şefia formaţiunii, inclusiv cu singurul reprezentant UKIP în Parlament, Douglas Carswell. Acesta din urmă a publicat pe Twitter un smiley face când a fost anunţată demisia lui Farage.

“Voi continua să susţin partidul, să susţin noul lider, vor urmări foarte îndeaproape procesul de negociere de la Bruxelles şi voi interveni din când în când în Parlamentul European”, a adăugat el.

Într-un comunicat, el a avertizat că partidul său poate avea din nou “zile mai bune”, dacă viitorul Guvern de la Londra nu va respecta rezultatele referendumului şi angajamentele privind Brexit.

Politicianul consideră că formaţiunea sa are potenţialul să atragă electoratul laburist şi a anunţat că nu va susţine niciun candidat anume pentru a-l înlocui. “Fie ca cel mai bun bărbat sau cea mai bună femeie să câştige”, a declarat el.

Pentru politicianul eurfob, referendumul a fost încununarea unei cariere consacrate denigrrii instituţiilor europene. Prea dur în declaraţii, cu un discurs prea controversat şi calificat uneori drept rasist, Farage a eşuat de şase ori în a obţine un mandat de deputat în Parlamentul britanic.

El a reuşit, însă, să se infiltreze în inima inamicului, Parlamentul European, din care face parte din 1999.

Farage este al doilea lider al campaniei pro-Brexit care se retrage din prim-planul scenei politice după succesul nesperat de la referendumul de pe 23 iunie. Săptămâna trecută, Boris Johnson, favorit la funcţia de premier, a anunţat că nu se va înscrie în cursa pentru şefia Guvernului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.