Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a sosit vineri în Iran, unde urmează să fie primit de către omologul său iranian Ebrahim Raisi, în contextul în care amebele ţări producătoare de petrol sunt vizate de sancţiuni americane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicolas Maduro este însoţit de către o delegaţie economică de rang înalt şi urmează să fie primit sâmbătă de către Ebrahim Raisi.

Delegaţii la nivel înalt urmează, de asemenea, să participe la o reuniune comună, potrivit agenţiei oficiale iraniene de presă Irna.

Ministrul iranian al Petrolului Javad Owji a efectuat în mai o vizită ofcială în Venezuela, o ţară care deţine cele mai mari rezerve de ţiţei din lume, şi a fost primit de Maduro.

Javad Owji s-a întâlnit atunci cu omologul său venezuelean Tareck El Aissami, împreună cu care a căutat mijloace de înfruntare a sancţiunilor paralizante impuse de către Statele Unite celor două ţări.

Relaţiile celor doi producători de petrol erau puternice în vremea liderului socialist Hugo Chavez (1999-2013) şi s-au consolidat în timpul succesorului acestuia.

Nicolas Maduro se află într-un turneu şi a efectuat, în ultimele zile, o vizită în Turcia şi apoi în Algeria.

Venezuela a primit, în 2020, livrări de carburant şi derivaţi din Iran, ca ajutor, pentru a înfrunta penurii la nivel naţional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.