Fostul premier al Scoţiei, Nicola Sturgeon, arestată duminică în cadrul unei anchete cu privire la finanţarea Partidului Naţional Scoţian (SNP), a fost eliberată fără acuzaţii, în aşteptarea cercetărilor suplimentare, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sursei citate, după ce a fost chestionată de poliţie, ea a fost eliberată la ora locală 17.24.

Poliţia a anunţat că un raport va fi trimis Oficiului Coroanei şi Serviciului Fiscal al Procurorului.

Poliţiştii au putut să o interogheze pe Sturgeon cel mult 12 ore înainte de a decide dacă o pun sub acuzare sau o eliberează în timp ce se fac cercetări suplimentare. Un suspect eliberat în aşteptarea unor cercetări suplimentare poate fi arestat din nou la o dată ulterioară.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Nicola Sturgeon a precizat că este nevinovată. “A mă afla în situaţia de astăzi, când sunt sigură că nu am comis niciun delict, este un şoc şi mă afectează profund... N-aş face niciodată nimic care să facă rău SNP sau ţării. Ştiu că fără îndoială sunt nevinovată”.

Nicola Sturgeon a demisionat în martie din funcţia de premier al Scoţiei, pe care o ocupa din 2014.

Anchetatorii vor să afle ce s-a întâmplat cu peste 600.000 de lire sterline, bani constând în donaţii către partid de la susţinători ai independenţei Scoţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.