Serviciile de sănătate ruse au anunţat miercuri că nu au descoperit ”nicio urmă de substanţă toxică” în organismul opozantului rus Aleksei Navalnîi, spitalizat duminică din cauza unei ”grave reacţii alergice” - în mod oficial -, în timp ce bloggerul anticorupţie nu exclude să fi fost otrăvit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma analizării unor eşantioane biologice recoltate principaului opozant al Kremlinului, aflat în prezent în închisoare, ”nicio substanţăă toxică nu a fost detectată”, a declarat pentru agenţia rusă de presă Interfax medicul-şef al Institutului Sklifosofsky de Medicină de Urgenţă Aleksei Tokarev.

Condamnat săptămâna trecută la 30 de zile de detenţie, Aleksei Navalnîi a fost spitalizat duminică, după care a fost trimis înapoi în celulă luni.

În momentul transferului său la spital, Aleksei Navalnîi avea pleoapele umflate şi prezenta multiple abcese la gât, pe spate, pe tors şi la coate.

Anturajul său, care sublinia că opozantul nu a avut vreodată vreo reacţie alegerică în viaţa sa, a pus la îndoială această versiune oficială şi a evocat o posibilă otrăvire, iar mediul cău a vorbit inclusiv despre un ”agent toxic” care l-ar fi atins pe avocatul în vârstă de 43 de ani.

”Eu n-am avut niciodată vreo alergie”, a declarat Aleksei Navalnîi într-un mesaj difuzat pe blogul său, dâns asigurări că nu exclude teza otrăvirii de către cineva care ar fi intrat în celula sa în timp ce ceilalţi deţinuţi erau absenţi.

Cazul intervine într-un context de reintensificare a reprimării unei mişcări de contestare înaintea alegerilor locale din septembrie şi la o zi după o manifestaţie a opoziţiei la Moscova, marcată de aproape 1.400 de arestări.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.