Israelul va avea "responsabilitatea generală de securitate" în Gaza pentru o "perioadă nedeterminată" după încheierea războiului, a afirmat premierul israelian Benjamin Netanyahu într-un interviu difuzat luni de ABC News. El a precizat că nu crede că va exista o încetare generală a focului, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gaza ar trebui să fie guvernată de "cei care nu vor să continue calea Hamas", a declarat Netanyahu, înainte de a adăuga: "Cred că Israelul va avea, pentru o perioadă nedeterminată, responsabilitatea generală de securitate, deoarece am văzut ce se întâmplă când nu o avem".

De asemenea, premierul a repetat că Israelul nu va permite o încetare generală a focului până când toţi ostaticii nu vor fi eliberaţi de Hamas.

Cu toate acestea, Netanyahu a declarat că este deschis ca pauze scurte să aibă loc.

"În ceea ce priveşte mici pauze tactice, o oră aici, o oră acolo. Le-am mai avut înainte, presupun, vom verifica circumstanţele pentru a permite intrarea de bunuri, bunuri umanitare, sau ieşirea ostaticilor noştri, a ostaticilor individuali. Dar nu cred că va exista o încetare generală a focului", a declarat el. Netanyahu a abordat, de asemenea, rolul Iranului şi al Hezbollah în conflict, avertizându-i să nu se implice mai mult.

"Cred că au înţeles că, dacă intră în război într-un mod semnificativ, răspunsul va fi foarte, foarte puternic şi sper că nu vor face această greşeală", a declarat Netanyahu pentru ABC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.