Premierl israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu urmează să efectueze joi o vizită în Emiratele Arabe Unite (EAU), în contextul unei consolidări a relaţiilor cu unele ţări de la Golful Persic, cu mai puţin de două săptămâni înaintea alegerilor legislative de la 23 martie, scrie miercuri presa israeliană, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această vizită, anunţată de către principalele site-uri de ştiri şi de postul de radio public, nu a fost confirmată imediat nici de biroul lui Netanyahu şi nici de EAU.

Presa israeliană scrie însă că acesta se întâlneşte joi cu şeicul Mohammed bin Zayed al Nahyan, prinţul moştenitor de la Abu Dhabi, după care revine în aceeaşi zi în ţară. 

Israelul şi EAU au anunţat în august un acord de ace negociat sub egida fostului preşedinte american Donald Trump, menit să conducă la o normalizare a relaţiilor diplomatice între cele două ţări din Orientul Mijlociu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.