Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni, de Crăciun, după ce a efectuat o vizită în Fâşia Gaza, ”o intensificare” a confruntărilor militare în curs în această enclavă împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”M-am întors acum din (Fâşioa) Gaza. Nu ne vom opri”, le-a spus Benjamin Netanyahu membrilor Partidului său Likud, la întoarcerea din această vizită, anunţă într-un comunicat formaţiunea.

”Vom continua să ne batem şi ne vom intensifica luptele în zilele următoare, iar acesta va fi un război lung, care nu este pregătit să se termine”, a adăugat el.

Luni, în ziua Crăciunului, înainte de zori, aviaţia israeliană a bombardat masiv Fâşia Gaza.

Unul dintre atacuri, în apropierea sătucului Al-Zawaida (centru), s-a soldat cu 12 morţi, iar altul cu cel puţin 18 morţi, la Khan Yunis (sud), potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas.

Duminică seara, în Ajunul Crăciunului, cel puţin 70 de persoane au fost ucise într-un atac împotriva Taberei de Refugiaţi de la al-Maghazi, potrivit aceleiaşi surse.

Armata israeliană a anunţat că ”verifică incidentul”.

Războiul din Fâşia Gaza, care a intrat de Crăciun în 80-a zi, declanşat de un atac fără precedent al mişcării islamiste palestiniene Hamas în Israel, nu le oferă niciun răgaz civililor palestinieni, ameninaţţi de foamete, potrivit ONU, în acest teritoriu suprapopulat, de 362 de kilometri pătraţi, în pofida unor apeluri tot mai insistente la un armistiţiu.

Potrivit unui ultim bilanţ prezentat de către Ministerul Sănătăţii al Hamas, care se află la putere în Fâşia Gaza din 2007, 20 674 de persoane au fost ucise în operaţiuni militare israeliene, majoritatea copii, adolescenţi şi femei, iar alte peste 55.000 de persoane au fost rănite. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.